Team fm Logo
NOW ON AIR:

Οι «Ευτυχισμέναι Ημέραι» του Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη

Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης παρουσιάζει την εκπομπήν: «Ευτυχισμέναι Ημέραι». Εις την τεχνικήν επιμέλειαν: Εμμανουήλ Πάππος.

Μια ξεχωριστή έκδοση

Ερώτηση 1: Υπάρχει σήμερα τραγούδι απλό, αλλά όχι απλοϊκό; Λαϊκό, αλλά όχι λαïκίστικο; Ξερό αλλά όχι άτεχνο;

Ερώτηση 2: Ο λαός φτιάχνει τη γλώσσα ή η γλώσσα τον λαό;

Ερώτηση 3: Μπορεί η τέχνη να προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα;

Επιχείρηση Απαντήσεων 1, 2, 3: «Ευτυχισμέναι Ημέραι», Το δισκοβιβλίο του Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Με αυτό τον τρόπο, ο Δημήτρης Αποστολάκης των Χαΐνηδων προλογίζει το νέο του δισκοβιβλίο με τίτλο «Ευτυχισμέναι Ημέραι», που κυκλοφόρησε το 2017. Πρόκειται για μια από τις ωραιότερες εκδόσεις που έφτασαν τελευταία στα χέρια μου, με δεκατέσσερα τραγούδια σε μουσική, στίχους και κείμενα του Δημήτρη Αποστολάκη, που ερμηνεύουν (με τη σειρά που ακούγονται) οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Πάππος, Σωκράτης Μάλαμας, Φώτης Σιώτας, Κωνσταντίνος Αβυσσινός, Χρήστος Μαστέλος, Θοδωρής Κοτονιάς, Νικόλαος Σπυρόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Τα τραγούδια του cd

1) Προμύθιον (Πάμε): Φωτεινή Βελεσιώτου
2) Η τρόικα των αγγέλων: Εμμανουήλ Πάππος, Σωκράτης Μάλαμας
3) Πόρτα πόρτα: Σωκράτης Μάλαμας
4) Πρόταση γάμου: Φώτιος Σιώτας
5) Να ’σουνα εδώ απόψε: Κωνσταντίνος Αβυσσινός
6) Ντίκι ντίκι αραμπάμπα: Κωνσταντίνος Αβυσσινός
7) Το δικό μου το κεφάλι: Εμμανουήλ Πάππος
8) Αφού δε βρίσκομε δουλειά: Κωνσταντίνος Αβυσσινός
9) Ατόπημα: Χρήστος Μαστέλος
10) Όλοι οι φίλοι οι παλιοί: Φωτεινή Βελεσιώτου
11) Της Κυριακής το δειλινό: Εμμανουήλ Πάππος
12) Το ζεϊμπέκικο του λιμανιού: Θεόδωρος Κοτονιάς
13) Συμβουλές: Χρήστος Μαστέλος
14) Επιμύθιον (Αρνάκι άσπρο και παχύ): Νικόλαος Σπυρόπουλος, Δημήτριος Πουλικάκος

(Τα ονόματα των ερμηνευτών μεταφέρθηκαν όπως ακριβώς αναγράφονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Εν οργάνοις:

H ενορχήστρωση και η επιμέλεια της ορχήστρας έγιναν από τον Μανώλη Πάππο, που έπαιξε μπουζούκι, μπαγλαμά, μαντολίνο, στεριανό λαούτο. Έπαιξαν επίσης οι Κωνσταντίνος Αβυσσινός (μπουλγαρί), Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Μιχαήλ Δάρμας (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Κανέλλος (τύμπανα), Δημήτριος Κουκουλιτάκης (κλασική και ακουστική κιθάρα), Αλέξιος Νόνης (νταρμπούκα, ρεκ, ζίλια, κουδούνια), Δημήτρης Πουλικάκος (ακουστική κιθάρα), Στράτος Σαμιώτης (μπόνγκο, μαράκες, clave), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα) και Νικόλαος Σπυρόπουλος (ηλεκτρική κιθάρα). Ο Δημήτρης Αποστολάκης έπαιξε κρητική λύρα.

Φωνητικά έκαναν οι Φωτεινή Βελεσιώτου, Ανατολή Μαργιόλα, Χρήστος Μαστέλος, Μανώλης Πάππος, Φώτιος Σιώτας και η Μαρία Φασουλάκη, ενώ τα «γαβγίσματα» έγιναν από τον Δημήτρη Αποστολάκη. Οι ηχογραφήσεις και το remix πραγματοποιήθηκαν από τον Θανάση Γκίκα στο studio «ΜΥΘΟΣ» από τον Ιανουάριο ως το Μάρτη του 2017, η καλλιτεχνική επιμέλεια του δισκοβιβλίου έγινε από την Μυρτώ Αλτάνη, ενώ η επιμέλεια και η διεύθυνση παραγωγής ήταν του Δημήτρη Αποστολάκη. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Novel Vox και διανέμεται από την MLK.

Σαν ραδιοφωνική εκπομπή…

Σαν ραδιοφωνική εκπομπή κυλά το υλικό του δίσκου. Με μοναδική διαφορά πως τα κείμενα που βρίσκονται ανάμεσα στα τραγούδια, δεν ακούγονται στο δίσκο, αλλά είναι γραμμένα στο βιβλίο… Νομίζω πως θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η παρουσίαση των τραγουδιών σε μια εκπομπή ή μια μουσική παράσταση μαζί με τα κείμενα.

Εκτός λοιπόν από τα κείμενα και το εικαστικό μέρος της έκδοσης, που αποτελεί κόσμημα - πολύ περισσότερο για τα σημερινά δεδομένα - έχουμε 13 ξεχωριστά, «αλά παλαιά» λαϊκά τραγούδια, που ηχογραφήθηκαν με επιμέλεια της ορχήστρας από τον «maître» του είδους Μανώλη Πάππο, τραγουδήθηκαν από σημαντικούς ερμηνευτές και ακούγονται απνευστί… Το παζλ συμπληρώνει ένας ιδιαίτερος επίλογος με blues «χρώματα» από τον Νίκο Σπυρόπουλο και τον παλαίμαχο Δημήτρη Πουλικάκο.

Η αφιέρωση του Χαΐνη

Το δισκοβιβλίον τούτο αφιερούται εις μνήμην του διδασκάλου μου, μεγίστου φιλοσόφου Λάο Τσε, υπό το πνεύμα του οποίου ετελεσφόρησε επιτυχώς και άνευ προτυπολογίας η εν λόγω εργασία.

Πηγή: ogdoo.gr

Πίσω

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Team FM 102

Κουντουριώτη 138
ΤΚ: 74133 - Ρέθυμνο

Τηλ: 2831051561
Fax: 2831050587

Γενικές Πληροφορίες:  info@teamfm.gr

Διαφημιστικό Τμήμα:
teamfm@teamfm.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ